Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

MENÜ
A 6 legdurvább diétahiba E-mail


Itt megtudhatod, mit rontottál el, ha nem sikerült a diétád!

1. Ne vedd túl alacsonyra a kalóriákat!
Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyi szükséges lenne, akkor az energia deficitet okozhat a testedben. Ha viszont rendesen, lassan csökkented, mindezek a hatások kiküszöbölhetõek.

Megoldás: Kevésbé csökkentsd a szénhidrátot. A kezdeti kalória bevitelt elõször csak 10%-kal csökkentsd le.

2. Ne vedd be az extrém fehérje mítoszt!
Az csak egy legenda, hogy ha kevesebb szénhidrátot viszel be, akkor magasabb fehérje mennyiségre van szükséged. Természetesen az extra fehérje úgy mûködik ilyenkor, mint a test üzemanyaga, segít, hogy ne veszíts izmot diéta közben. De sok testépítõ beleesik abba a hibába, hogy extrém magas fehérjemennyiséget visz be, sokkal többet, mint amennyire a szervezetének valójában szüksége lenne.

Megoldás: Tartsd be a szabályt, semmiképp se vigyél be több fehérjét, mint, 3,3 gramm/ testsúlykilogramm diéta idején. Ha túl sok fehérjét viszel be, akkor az zsírként is elraktározódhat a testeden.


forrás: flexonline, bodybuilding.com

3. Ne félj a szénhidrátoktól!
A szénhidrátok egy része barát, a másik része ellenség. Segít izmot építeni, és segít az inzulintermelésben,  és segít a zsírvesztésben is. Sokan alacsonyszénhidrát diétát javasolnak, ami nem is rossz ötlet, mert akkor a testzsírt használja üzemanyagként a szervezet. Azonban ha túl kevés a szénhidrát, akkor a test az izomból fogja elõállítani az üzemanyagot, és ezáltal nem zsírt bont, hanem izmot.

Megoldás: Fogyassz 2,2 g szánhidrát/ testsúlykilogramm mennyiséget, az alacsonyszénhidrát diétád idején, így a testzsírod fogod bontani, nem pedig az izmaid.

4. Idõben egyél szénhidrátot!
Az összes szénhidrátmennyiséget 5-6 étkezésre kell elosztani. De sok testépítõ inkább estére hagyja a szénhidrátbevitel nagy részét.  Pedig az utolsó étkezés segít a legtöbb zsír elégetésében.

Megoldás: Hagyd ki a szénhidrátot az utolsó étkezésedbõl, a legtöbbet reggelihez, ill. edzés után fogyaszd. Ezek azok az étkezések, amikor több szénhidrátra van szükséged. A legjobb szénhidrát feldolgozás reggel van, a glikogénraktárakba szállítja a szervezet, és jobb az inzulinháztartás is. Az edzés utáni étkezés szintén a glikogénraktárakat tölti, valamint segít az izmoknak regenerálódni az edzés után.  Valamint ilyenkor izmot építesz, nem pedig testzsírt növelsz.


5. Ne diétázz túl!
Tudjuk, hogy a túl kemény edzés, és a túl sok tréning izomvesztéshez vezethet. Ugyanez igaz a diétával is. Ha 24/7-ben diétázol szünet nélkül, a metabolikus rendszered felborul.

Megoldás: A diétád alatt alkalmazd a 4 nap diéta, 1 nap nem  rendszert. A négy napba 2,2 g/testsúly kg mennyiséget vegyél magadhoz úgy, hogy az utolsó étkezéssel ne vigyél be szénhidrátot. Az ötödik napon függeszd fel a diétát, és drámaian emeld meg a szénhidrátot, egészen 6,7 g/ testsúly kilogrammig. Ez a módszer egyensúlyban fogja tartani a metabolikus rendszered.

6. Ne kardiózz túl sokat!
A fogyás két legbiztosabb módja a mozgás és a kevesebb kalória bevitel. A túl sok kardió leejti a tesztoszteronszintet, amely hatására az izom könnyebben bomlik.

Hírek

 • Zsircsökkentés
  2011-02-13 14:55:30

  A zsírpárnáinkat leépítő diétával kapcsolatos felfogásunk és érzelmeink két véglet közt csaponganak. Egyfelől mindenki keresi azt a módszert, amivel gond és erőfeszítés nélkül leépítheti a nem kívánt felesleget a dereka vagy épp csípővonala körül, másfelől a legtöbbünknek egy önsanyargatással és éhezéssel kikövezett utat jelent. A szélsőségek azonban, mint ahogy semmi másban így itt sem állják meg helyüket.

  Bár nagyon sokan örülnének, ha idő és energiaráfordítás nélkül le lehetne fogyni, azonban sajnos ha így lenne nem lennének elhízott emberek a világon...márpedig vannak és szép lassan, de döntően ilyenekké válik társadalmunk. Nincsenek csoda diéták, kapszulák, módszerek, gépek amelyek teljesen levennék ezt a terhet a vállunkról. A mozgás, a napi étrend összeállítása, nyersanyagok beszerzése, az elkészítés, az edzés mind energiát, figyelmet és időt igényelnek.

   

 • zöld tea, teacserje,
  2011-02-08 22:27:12

  Számos tanulmány és kutatás szerint a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok, koffeinnel kombinálva hatékonyan ,,égetik´´ a zsírt valamint megelőzhető vele az elhízás kialakulása.

Szavazás

Mi hizlal jobban egy alma vagy egy szelet csirke mell?
csirke
alma
Asztali nézet