Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

MENÜ

Anabolikus szteroidok

 

steroids.jpg

 

Igyekszünk a cikk sorain a kereskedelmi forgalomban fellelhető anabolikus szteroid szerekről átfogó áttakintést nyújtani. A gyógyszereket részletesen bemutatjuk, azért, hogy az olvasó teljes képet kaphasson hatásukról. Nagyon fontos, hogy a táplálkozási és az edzéstrvek összeállítására vonatkozó információkat integráltan kezelje az, aki az ismereteit a cikk alapján próbálja naprakész állapotba hozni.

 

A tesztoszteron majd minden anabolikus szteroid alapja, érdemes az áttakintést a tesztoszteronnal kezdeni. A tesztoszteron a férfi nemi hormonok legfontosabb képviselője. A tesztoszteron a herék Leydig sejtjeiben képződik, szintézisének alapja a szervezetben a koleszterin. A tesztoszteron alapvetően 3 dologért felel:

1. A másodlagos nemi jegyek kialakulása

A férfiak naponta 4-10 mg tesztoszteront termelnek, míg a nők csak mintegy ennek a mennyiségnek a 25-öd részét. A másodlagos nemi jelleg alatt összefoglalóan a testszőrzet, a pénisz, a hangmélység, a libidó, az agresszió és a szexuális viselkedés kialakulását értjük.

2. A protein szintézis

Ez a valódi anabolikus (felépítő) hatás, amely során meggyorsul az izomzat építése, a vörös vértestek képződése, valamint a gyors regenerálódása, valamint a zsírok égetése.

3. Az ivari szabályozás gátlása

A hipotalamusz-hipofízis-here tengelyen történik a tesztoszteron termelés szabályozása. Ha magas a szervezetben a tesztoszteron mennyisége, negatív feed-back mechanizmussal az hipotalamusz kevesebb LHRH hormont bocsát ki, amely csökkenteti a hipofízis LH és FSH hormon kibocsátását, amely gátolja a herék tesztoszteron termelését. A szabályzásba beleszól még a női nemi hormon is, az ösztradiol. Hatására a fenti szabályozási kör révén szintén gátlódik a tesztoszteron termelése. Gyakorlati jelentősége akkor van, ha valaki olyan anyagot használ (leggyakrabban body buildingesek), amely lebomlása során hajlamos ösztradiollá alakulni.

A tesztoszteront először 1935-ben állították elő bikaheréből, és a negyvenes évekre virágzani kezdett a tesztoszteron ipar. A német katonák is használták az agresszió és a teljesítmény növelése céljára. Első sport célú alkalmazása szintén a 40-50es évekre datálható, az orosz súlyemelők alkalmazták rendszeresen, és ennek hála évekig minden rekord az ő nevükhöz fűződik.

A követlező cikkekben részletesen írunk az szeroidokról általában, hatásaikról, mellékhatásukról. Felsoroljuk az egyes készítményeket, és szót ejtünk a táplálkozási tényezőkről is.

A szteroidok mellékhatásai

Egy ember rossz tapasztalata a steroidokkal.Érdemes elolvasni!

Anabolikus szteroidok, emlőnagyobbodás

 

steroid_side_effects.jpg

 

32 éves férfi vagyok. A problémám a következő. A 20-as éveim elején anabolikus szteroidokat kezdtem szedni, hogy gyorsabb izomnövekedést érjek el súlyzós edzéseim során. Az egyik ilyen szernél (Stanozol), elkezdett szúrni a jobb mellbimbóm és feszes lett. A háziorvosom elküldött szövettani vizsgálatra és mammográfiára, amik negatívok lettek.
Természetesen a tabletta szedését abbahagytam, a problémám is elmúlt, majd az évek során több másfajta szteroidot is kipróbáltam (Nerobol, Spiropent, Metandrostenolon, Naposim...), évente kb. kétszer, másfél hónapig szedtem őket max. 20-25mg/nap.
2003-ban, amikor már nem használtam semmilyen szert, azt vettem észre, hogy a jobb mellbimbóm körüli szövetek megduzzadtak és fájdalmassá váltak. Megint jött a mammográfiás vizsgálat ahol "retromamillarisan 25×25mm átm. fibroticus gynecomastia képe látszik". Majd kb. 3 hónappal később, ultrahanggal is megnézték.
Az utolsó kontroll UH-os, mammográfiás vizsgálatom 2004. 07. 20-án volt, amikor "Jobb emlőben retromamillarisan jelenleg 4×5mm-es bizonytalan, környezeténél echoszegényebb terület ábrázolódik - előző vizsgálathoz képest regressio - status változása, ill. panasz esetén javasolt kontroll."
Néhány hete megnyomtam a mellemet - raktárban dolgozom - és azóta folyamatos enyhe zsibbadás és fájdalom van a jobb mellemből kiindulva a hátam és a jobb karomon végig. A zsibbadást régebben is éreztem, főleg, miután ekkor szoktam megkapni az influenza elleni védőoltást, talán lehet összefüggés.
A legfontosabb, amit tudni szeretnék, hogy ilyen kórképpel van-e esélyem arra, hogy rosszindulatú daganatom legyen, illetve milyen vizsgálatot javasol?

Mindent megtett azért, hogy beteg legyen. A mellszövet megduzzadását, a gynecomastiát, az anabolikus szteroid okozta. De a leírtak még nem utalnak rosszindulatú elváltozásra. Ha nem szeretné, hogy ez bekövetkezzen, kérem, hagyja abba, ezeket a nem tudom, honnan származó (Thaiföld?), nem tudom mit tartalmazó, szerek szedését


További borzasztó mellékhatásai:

 

Az anabolikus szteroidok fogyasztása javítja a sportoló teljesítményét, azonban ez a fegyver kétélű. A javuló teljesítmény mellett számítani kell az anabolikák egészségkárosító mellékhatásaira.

Soha nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a készítményeket nem az izomfejlesztésre, a teljesítmény növelésének céljából készültek. Az alábbi sorokat mindenki fokozott figyelmébe ajánlom, mert ezek nem pletykák, hanem súlyos tények!steroid-effects_04.jpg

Nemi szabályozókör megváltozása: az anabolikus szteroidok gátló hatást fejtenek ki a hipotalamusz-hipofízis-herék tengelyre. Ilyenkor csökken a normális hereműködés, mely csökkentett tesztoszteron termeléshez, csökkent spermiumtermelődéshez és heresorvadáshoz vezethet. A szedés kezdetén gyakran megfigyelt fokozott libidó idővel csökken, s a normális alá is csökkenhet.

Májfunkció megváltozása: a szteroidokat használó sportolók májfunkciójának megváltozása általában a 17 alpha-alkalizált szteroidok gyakori és hosszú ideig tartó szedése okozza. A megváltozások nagy része visszafordítható a szteroidkezelés abbahagyása után. Tumoros megbetegedés a több éven át tartó, szünet nélküli, májra veszélyesebb, tablettás szteroidszedés esetén alakulhat ki.

steroidwarning_3.jpg

Elektrolitháztartás: egyes szteroidok szedése esetén fokozott víz- és nátrium-visszatartás lép fel, mely a szövetek duzzadását eredményezi. Ezáltal nem csak az izomtérfogat növekszik, hanem a bőrben és a vérben is felgyülemlik a víz. A vérben felgyülemlő víztöbblet magas vérnyomáshoz vezethet azáltal, hogy a szív és a véredények több folyadékot kénytelenek pumpálni.

Nőiesedési jelenségek: férfiak esetén szteroidkúra hatására a mellmirigyek megduzzadhatnak, és fokozott zsírlerakódás léphet fel. Ez a szteroid részben női nemi hormonná alakulására vezethető vissza. Ezeket a nemkívánatos jelenségeket anti-ösztrogén szedésével csökkenteni lehet. A kúra befejezése után a mellbimbó visszanyeri eredeti formáját.

 

Férfiasodási jelenségek: férfiak és nők esetén egyaránt jellemző mellékhatása hang mélyülése, a test szőrzetmennyiségének megnövekedése, pattanások megjelenése különösen a vállon és a háton, a szexuális késztetés megnövekedése. Nőknél tapasztalható a menstruáció rendszertelenné válása. A szteroidkúra befejezése után a menstruáció újból rendszeressé válik, de az egyéb férfias jegyek nem tűnnek el.

Megnövekedett agresszivitás: a tesztoszteron az alapvetően felelős tényező a férfiak agresszivitásáért. A szteroidszedők sokkal erőszakosabbá és agresszívebbé válnak a nagy adagoktól. A szteroidszedők között a megnövekedett agresszivitásnak köszönhetően antiszociális jelenség tapasztalható.

A szteroidszedés legveszélyesebb mellékhatásai mellett több olyan mellékhatás is előfordulhat melyek, személyenként változnak, és nem mindig egyértelműen a szteroidszedés következményei, például: a szteroidok szedése a fiatalok esetében gátolhatja a hosszanti növekedést, előfordulhat szívmegnagyobbodás, immunrendszergyengülés, hajhullás, gyomor- és bélpanaszok.

A szteroidok mellékhatásai néhány esetben visszafordíthatók, ez azonban senkit se bátorítson e veszélyes szerek szedésére, főleg úgy, hogy semmi ismeretanyagot nem gyűjtött össze az illető az anabolikákról.


 


Hírek

 • Zsircsökkentés
  2011-02-13 14:55:30

  A zsírpárnáinkat leépítő diétával kapcsolatos felfogásunk és érzelmeink két véglet közt csaponganak. Egyfelől mindenki keresi azt a módszert, amivel gond és erőfeszítés nélkül leépítheti a nem kívánt felesleget a dereka vagy épp csípővonala körül, másfelől a legtöbbünknek egy önsanyargatással és éhezéssel kikövezett utat jelent. A szélsőségek azonban, mint ahogy semmi másban így itt sem állják meg helyüket.

  Bár nagyon sokan örülnének, ha idő és energiaráfordítás nélkül le lehetne fogyni, azonban sajnos ha így lenne nem lennének elhízott emberek a világon...márpedig vannak és szép lassan, de döntően ilyenekké válik társadalmunk. Nincsenek csoda diéták, kapszulák, módszerek, gépek amelyek teljesen levennék ezt a terhet a vállunkról. A mozgás, a napi étrend összeállítása, nyersanyagok beszerzése, az elkészítés, az edzés mind energiát, figyelmet és időt igényelnek.

   

 • zöld tea, teacserje,
  2011-02-08 22:27:12

  Számos tanulmány és kutatás szerint a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok, koffeinnel kombinálva hatékonyan ,,égetik´´ a zsírt valamint megelőzhető vele az elhízás kialakulása.

Szavazás

Mi hizlal jobban egy alma vagy egy szelet csirke mell?
csirke
alma
Asztali nézet