Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

MENÜ

Mi is a fogyókúra?

 

dieta.jpg


A testsúly csökkentésére irányuló kúra, étrend, életmód.
A fogyókúra, elhatározásával egy teljesen új életvitelt, életmódot kell váltanunk!

Ami nem csak a diétáról, de a mozgásról is szól, mely mindenki számára nagyon fontos. Nagyon sok ember utál mozogni. De nem kell megijedni, semmi sem kötelező. A mozgás összetett dolog, biztos van olyan sport, mozgás, amelyet szívesen végez, akár ez a séta is lehet. A fogyókúra nem nehéz csak akarni kell! A lényeg hogy szívesen mozogjunk, sétáljunk! Ha a séta mellett döntünk, akkor oda kell figyelnünk arra, hogy ne a betonon sétáljunk, és ne a városban, hanem ha tehetjük, akkor válaszuk a természetet!!

 

 Néhány diéta, amelyek segíthetnek:

-ÚJ Norbi diéta:
Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások, akiknek Norbi segített. A diétát 30 napig kell betartani, és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól. Nem hangzik rosszul, egy próbát megér. Használd hozzá Norbi könyvét, hiszen alap dolog, hogy a diéta alatt csak Update 1 ételeket ehetsz. Ez ugyan egy életmód váltás, de megéri!

- 90-napos diéta:
A testkontroll követői szerint a különböző ételfajták lebontásához különböző emésztőnedvekre van szükség. Ami az egyik ételféleség emésztéshez alkalmas, az nem feltétlenül jó a másikhoz is. Például a fehérje (mindenféle hús, hal, tojás, tej, sajt, túró...) lebontása savas emésztőnedvek jelenlétében megy végbe. A gyomor, ha étel kerül bele, mindig az éppen szükséges összetételű és kémhatású gyomornedvet választja ki. Hagyományos étkezési szokásaink szerint jóformán mindig olyan ételek kerülnek össze, melyek egymással ellentétes kémhatású gyomornedveket igényelnek, így semlegesítik egymást. Pl. hús-krumpli, hal-rizs. Az ételek megfelelő társításának elve kimondja, hogy a szénhidrátot (a keményítő is az!) tartalmazó ételt nem szabad együtt fogyasztani a fehérjékkel. Fontos tudni, hogy a zöldségek emésztése nem igényel sajátos emésztőnedveket, semleges, savas és lúgos közegben egyaránt lebontódnak. A gomba és a hagyma is semleges. A 90 napos diétával én is lefogytam 20 kilót!


-14 napos zsírcsökkentő diéta:
A felesleges kilókat úgy számoljuk fel, hogy az egyes számú kövérítő szert, a ZSÍRT radikálisan kiiktatjuk az étrendünkből. Minden hónap első 14 napján semmi zsírtartalmú élelmiszert nem viszünk be a szervezetünkbe. Viszont amit büntetlenül ehetünk azok a nyers zöldségek, gyümölcsök.
Sorolhatnám a különböző diétákat, de egy szónak is száz a vége, sok gyümölcsöt, sok zöldséget, szárnyasokat, halakat fogyasszunk, és a barátainkkal menjünk el mozogni, heti háromszor legalább!!!!

 

 

Sorolhatnám a különböző diétákat, de egy szónak is száz a vége, sok gyümölcsöt, sok zöldséget, szárnyasokat, halakat fogyasszunk, és a barátainkkal menjünk el mozogni, heti háromszor legalább!!!!

Monodiéták

A böjti technika egyik variációja a monodiéta, melynek során meghatározott ideig (ez lehet néhány nap, vagy naponta változóan) csak egyfjajta étel fogyasztható. A monidiéták közül a legközismertebb és legnépszerűbb a szőlődiéta, a rizsdiéta és a burgonyadiéta.

A monodiétákat sokan bírálják. Kellő körültekintéssel, a megfelelő ételek és időtartam kiválasztásával pozitív hatással lehet a szervezetre.

A monodiéta kipróbálására ideális például egy hétvége. Ebben a 48 órában könnyebb betartani az "egyfélét enni" elvét, mintha egy teljes böjtbe fognánk és a vasárnapi vacsorával már könnyedén visszatérhetünk a hétköznapi étkezéshez, míg a böjtöknél sokkal nehézkesebb a normál étkezésre való visszavezetés, sokkal több odafigyelést követel a böjt megtörése, mint a monodiétáé.

Mellékhatásként ebben az esetben is beszélhetünk például fejfájásról, ami a böjtöknél is gyakran jelentkezik, de rikább esetben és az intenzitása sokkal kisebb. Ezért is ajánlják azoknak a monodiétát, akiknek a böjtölés túl sok nehézséget és kellemetlenséget okozott. Hasonló hatás érhető el vele, lassabban ugyan, de kevesebb problémával.

Ha kiválasztottad azt az ételt, amellyel a diétát végig akarod csinálni, oda kell figyelned a mennyiségre is. Szőlő esetében például naponta 6-8 alkalommal (éhség jelentkezésekor) együnk belőle, az egész napra osszunk el kb. 2-3 kilót. Rizsből étkezésenként 2-3 csapott evőkanálnyit fogyasszunk, lehetőleg barna rizsből főzve.

A monodiéták alatt is nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel. 2-3 liter víz elfogyasztásával sokat segíthetünk a szervezet méregtelenítésében.

 

dieta--nn.jpg

Almanapok – Ötletek és eredmények

Három almanap alatt 4 kg-ot fogytam. Ennek a tapasztalatát szeretném megosztani másokkal, biztatásul. Közben alkalmazható apró praktikákról is írtam benne, amitől könnyebb lesz annak, aki rászánja magát.

Nem tudom, jó helyre küldtem-e be, de új vagyok, és még kicsit tétován bolyongok a honlapon. Nem is cikket akartam írni, hanem csak beszámolni a tapasztalataimról, segítségképpen másoknak. Meg nekem is élmény volt a dolog.


Még csak az elején tartok a fogyókúrámnak, de azért leírom, mire jutottam, hátha másnak is biztatás lesz.
Szóval, 170 centis és 76 kilós voltam, és kb. 10 kilóval kevesebbnek kellett volna lennem. A legszimpatikusabb fogyókúrának az egész napos almaevés tűnt, úgyhogy belevágtam. 12 napon belül először 1 napig, pár nap múlva egymás után két napig kizárólag reszelt almát ettem (kb. 2 kg-ot egy nap alatt), és hatalmas mennyiségű gyógyteát és ásványvizet ittam meg. Az volt az érdekes, hogy több mint 2 liter folyadék és két kiló alma elfogyasztása után is olyan szomjas voltam, hogy száradt ki a szám, és már azt sem tudtam, mit igyak. Lehet, hogy a szervezetem méregtelenítő akciója indult be, és ez volt az oka.

Fel voltam készülve arra, hogy majd hetek múlva fog csökkenni a súlyom, ehhez képest a három almanap alatt négy kilót fogytam. Egyszerűen elképesztő volt. Rájöttem azért, hogy valószínűleg nem annyira a zsír, hanem a felesleges víz távozott el ilyen gyorsan a szervezetemből.
Mindent nagyon sósan és nagyon cukrosan szeretek, és valószínűleg ez nagy mennyiségű vizet kötött meg. Erre abból is felfigyelhettem, hogy mikor este leveszem a zoknimat, sokáig megmarad rajta a gumi bevágódása.

Mivel úgy tudom, az almának a héj alatt van a legértékesebb része, nem hámoztam meg, csak negyedekre vágtam és úgy reszeltem le. Így semmi nem ment kárba, a héj meg egyben maradt és külön lehetett választani. Minden negyed alma reszelése után meg is ettem a reszelt almát, így nem barnult meg, és csak utána fogtam a következő negyed reszelésének. 2-3 almát ettem meg egyszerre.

Azóta egy kiló visszajött, most 73 kiló vagyok, de még tervezek almanapokat. Nagyon jól és könnyedén éreztem magam. Az első napon fájt a fejem, de az attól volt, hogy nem ittam eleget. Legközelebb okosabb voltam. Nem hogy éhes nem voltam, de sokszor inkább jóllakott voltam az almától. Igyekeztem aránylag édes és lédús gyümölcsöt választani a piacon.

Az almanap, mint megállapítottam, még kényelmesebb is volt, mint amikor "normálisan" ettem. Nem kellett törnöm a fejem, mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára: ha megéheztem, egyszerűen lereszeltem egy-két almát, és kész.
Persze nem mondom, hogy sokáig eléldegéltem volna így (bár a két nap után is jó érzéssel és éhség nélkül ébredtem). A piacon majd kiesett a szemem a sok finomságtól, amik felértékelődtek az csupa almából álló napokban. Micsoda gyönyörűség volt másnap kefírrel leöntött újhagymából és retekből álló salátát enni rizzsel! Egyébként a kefír nagyszerűen pótolja a tejfölt, azóta ettem kefírrel leöntött reszelt répát meg céklasalátát (rizzsel, krumplival vagy kiflivel), és két pofára faltam, annyira finom. Ráadásul ebből a mennyiség se nagyon számít, mert ezzel is fogytam valamennyit.

Szóval, mindenkinek tudom ajánlani, mert kipróbáltam, és nagyon pozitív élményeim maradtak utána!
Mindenkinek sok sikert és egészséget kívánok:

 

Túródiéta

Kövesse ezt a diétát két héten át, és 7–10 kilót adhat le koplalás nélkül. Az étrendet pontosan tartsa be, így szervezete minden létfontosságú tápanyaghoz hozzájut. Fontos, hogy ne tegyen VAJAT, ZSÍRT, OLAJAT a fõzelékbe és a salátára, a teát, kávét pedig édesítõszerrel igya! Alkoholt a kúra ideje alatt egyáltalán ne fogyasszon!

Kövesse a diétát két héten át, majd folytassa normál étkezéssel, de továbbra is ügyeljen arra, hogy kevesebb szénhidrátot (liszt, cukor) fogyasszon. Néhány hét elteltével megismételheti a túródiétát, amennyiben még többet szeretne fogyni.

1. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: 25 dkg túró, feketekávé
VACSORA: 25 dkg túró, vegyes saláta, 1 szelet pirítós.

2. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: 2-3 db tojás, fõzelék spenótból vagy sóskából (liszt, zsiradék nélkül), 1 narancs, feketekávé
VACSORA: 1 szelet marhasült, zöldsaláta.

3. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: 2-3 db tojás, spenót, 1 narancs, feketekávé
VACSORA: 2 szelet marhasült, uborka, paradicsom.

4. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: Vegyes saláta, narancs, feketekávé
VACSORA: 25 dkg túró, zöldség, 1 szelet pirítós.

5. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: 1-2 db tojás, spenót vagy sóska, feketekávé
VACSORA: sült hal (nem panírozott), vegyes saláta

6. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: Gyümölcssaláta (bármennyi) cukor nélkül, feketekávé
VACSORA: 1 nagy szelet sült hús, paradicsom, uborka, tea.

7. NAP
REGGELI: 2 alma vagy narancs, 25 dkg túró, feketekávé
EBÉD: Fõtt tyúkhús, paradicsom, fõtt káposzta, feketekávé
VACSORA: Zöldségleves, narancs vagy alma.

 

Hírek

 • Zsircsökkentés
  2011-02-13 14:55:30

  A zsírpárnáinkat leépítő diétával kapcsolatos felfogásunk és érzelmeink két véglet közt csaponganak. Egyfelől mindenki keresi azt a módszert, amivel gond és erőfeszítés nélkül leépítheti a nem kívánt felesleget a dereka vagy épp csípővonala körül, másfelől a legtöbbünknek egy önsanyargatással és éhezéssel kikövezett utat jelent. A szélsőségek azonban, mint ahogy semmi másban így itt sem állják meg helyüket.

  Bár nagyon sokan örülnének, ha idő és energiaráfordítás nélkül le lehetne fogyni, azonban sajnos ha így lenne nem lennének elhízott emberek a világon...márpedig vannak és szép lassan, de döntően ilyenekké válik társadalmunk. Nincsenek csoda diéták, kapszulák, módszerek, gépek amelyek teljesen levennék ezt a terhet a vállunkról. A mozgás, a napi étrend összeállítása, nyersanyagok beszerzése, az elkészítés, az edzés mind energiát, figyelmet és időt igényelnek.

   

 • zöld tea, teacserje,
  2011-02-08 22:27:12

  Számos tanulmány és kutatás szerint a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok, koffeinnel kombinálva hatékonyan ,,égetik´´ a zsírt valamint megelőzhető vele az elhízás kialakulása.

Szavazás

Mi hizlal jobban egy alma vagy egy szelet csirke mell?
csirke
alma
Asztali nézet