Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

MENÜ

Dobj le 10 kilót karácsonyig!

 

Nem szeretnéd, hogy a rokonaid karácsonykor megjegyzéseket tegyenek alakodra? Kövesd edzéstervünket, és garantált a fogyás!

A fogyás fejben dől el - ez az az elv, amiben - az amerikai kutatóktól kezdve - minden fogyók*ra-guru egyetért. Bár számtalan diéta és mozgásforma létezik, abban senki nem tud neked segíteni, hogy erőt vegyél magadon, és lelkiismeretesen végigcsináld. A legtöbb ember, aki átvált egészséges es életmódra, és aktívan mozog, illetve egészség esen étkezik, azt mondja, csak elkezdeni nehéz, utána minden a napi rutin része lesz.

Ha az álomalaktól 10 kiló választ el, vagy a BMI-index szerint van ennyi felesleged, akkor ahhoz, hogy ez a szám ne nőjön - ami már  egészség edet veszélyeztetné -, érdemes intenzív mozgásba kezdened.

Próbáld ki a következő mozgásformákat, melyekkel karácsonyra és szilveszterre igazán jó formában lehetsz, így nem kell azon aggódnod majd, mit eszel, és szintén nem kell fogyók*rás újévi fogadalommal kezdened az esztendőt. Vágj bele még ma!

Futás és séta

A kardió-mozgások közül a futás és a séta a legnépszerűbb: kiválóan formálják a lábat, a törzset, és részben a hasizmokat is. Hátrányuk, hogy laposítanak, azaz a melleket is fogyasztják, és a feneket is csak akkor formázzák, ha hegymenetben végzed őket. Bár a szabadban is lehet űzni ezeket, a téli időjárás nem biztos, hogy meghozza a kedvedet hozzájuk, ezért, ha most szeretnéd elkezdeni az edzést, jobb, ha egy fitnesz-terembe váltasz bérletet. Sokak fejében él az a tévképzet, hogy ilyen helyekre csak csinos emberek járnak, akik lenézik az olyanokat, akik túlsúllyal küzdenek. Ez nem igaz, inkább az ellenkezője: mindenki szívesen segít, bármilyen kérdésed van, és a legtöbb teremben ingyenes edzéstervet is összeállítanak neked! Ha ez nem így lenne, íme egy kezdő edzésterv, amivel biztos lehet a siker!

1. hét

Ismerkedj meg a teremmel, a gépekkel. A lényeg az időtartam és a folyamatos intenzitás, tehát első héten állóképességednek megfelelőn sétálj, vagy lassú ütemben kocogj a futópadon, akár kapaszkodhatsz is.

Ha úgy érzed, nem vagy a topon, akkor az első héten elég, ha minden másnap próbálsz 40 percig 5,5-6 km/h tempóban sétálni a futópadon, enyhe hármas-négyes szintű emelkedőn.

2. hét

Most, hogy már felturbóztad az állóképességedet, jöhet a futás! Rövid bemelegítés után próbálj 2-5 perces szakaszokat lefutni, majd pihenj. Például 5 percet 7,5 km/h futás után, de tarthatsz 3 perc szünetet 5,8 km/h gyaloglás mellett. Ez az edzés is tartson legalább 40 percig.

3. hét

Hogy ne hajtsd túl magad, jöhet egy kis látszólagos pihenő. Miért látszólagos? Mert a gyaloglás hegymenetben lehet ugyanolyan intenzív, mint a futás. Az eddigi időtartamot betartva gyalogolj hegymenetben hetes-nyolcas emelkedőn 5,8 km/h-s sebességgel, 2-3 perces pihenőket tartva. Gyorsíthatsz, és lejjebb állíthatod az emelkedő szintjét, a lényeg, hogy folyamatosan, hasonló szinten terheld meg a testedet.

4. hét

Már a finisben vagy, kezdődhet az intervall edzés! Ez azt jelenti, hogy az edzésen belül gyalogolj hegymenetben, és fuss a legmagasabb fokozaton. Rövid bemelegítés után kezdj közepes intenzitású futással, majd gyalogolj ötös szintű emelkedőn. Majd újra fuss, de most magas fokozaton, és ezt variáld magas fokozatú sétával. A végén, levezetésként ismételd meg az edzés elején alkalmazott intenzitást.

 

 

 

 

Hírek

 • Zsircsökkentés
  2011-02-13 14:55:30

  A zsírpárnáinkat leépítő diétával kapcsolatos felfogásunk és érzelmeink két véglet közt csaponganak. Egyfelől mindenki keresi azt a módszert, amivel gond és erőfeszítés nélkül leépítheti a nem kívánt felesleget a dereka vagy épp csípővonala körül, másfelől a legtöbbünknek egy önsanyargatással és éhezéssel kikövezett utat jelent. A szélsőségek azonban, mint ahogy semmi másban így itt sem állják meg helyüket.

  Bár nagyon sokan örülnének, ha idő és energiaráfordítás nélkül le lehetne fogyni, azonban sajnos ha így lenne nem lennének elhízott emberek a világon...márpedig vannak és szép lassan, de döntően ilyenekké válik társadalmunk. Nincsenek csoda diéták, kapszulák, módszerek, gépek amelyek teljesen levennék ezt a terhet a vállunkról. A mozgás, a napi étrend összeállítása, nyersanyagok beszerzése, az elkészítés, az edzés mind energiát, figyelmet és időt igényelnek.

   

 • zöld tea, teacserje,
  2011-02-08 22:27:12

  Számos tanulmány és kutatás szerint a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok, koffeinnel kombinálva hatékonyan ,,égetik´´ a zsírt valamint megelőzhető vele az elhízás kialakulása.

Szavazás

Mi hizlal jobban egy alma vagy egy szelet csirke mell?
csirke
alma
Asztali nézet