Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

MENÜ

Nagy reggeli diéta

 

A legtöbb súlycsökkentő program a nagyon alacsony szénhidrátdiétán alapszik - kezdte mondandóját Daniela Jakubowicz, a Caracasi egyetem orvosa -, mindez azonban csak növeli a szénhidrátok utáni vágyunkat és lassítja az anyagcserét is. Rövid ideig ugyan fogyunk, azután gyors visszahízás következik.
Két év elteltével a szénhidrátdiétáknak mindössze öt százaléka marad sikeres. A fenti felismerések alapján a kutatók újfajta diéta kifejlesztését célozták meg. Szerintük hosszú távon az a diéta sikeres, amely képes jóllakottság érzetet kelteni és csökkenti a szénhidrátéhséget. Kutatásuk során összehasonlítottak egy szénhidrátmegvonó diétát a saját diétás módszerükkel. A kísérletben 94 elhízott, de fizikailag aktív nő vett részt. Mindkét diétás módszer alacsony zsírtartalmú és kalóriaértékű volt, de a szénhidrátbevitelt máshogy kezelték.

A két versenyző

nagy reggeli diéta - hatékony fogyókúrás diétaA szénhidrátmegvonó diéta
reggeli

 • 290 kalória
 • 7 gramm szénhidrát (például kenyér, gyümölcs, vagy reggeli gabonapehely formájában)
 • 12 gramm fehérje (hús vagy tojás formájában)


"Nagy reggeli" diéta
reggeli

 • 610 kalória
 • 58 gramm szénhidrát (kenyér, gyümölcs, vagy reggeli gabonapelyhek)
 • 46 gramm fehérje (hús vagy tojás)
 • 22 gramm zsír


A nagy reggeli diéta ezután csökknti az ételadagokat, ebédre például 34 gramm szénhidrátot, 28 gramm fehérjét és 13 gramm zsírt ajánl.

Összehasonlítás eredménye
Az első négy hónap versenyét a szénhidrátmegvonó diéta és étrend nyerte! A nők ezzel a diétával átlagosan 28 fontot adtak le, míg a "nagy reggelisek" átlagosan 23 fontot. Nagy eltérést azért nem jelenthetünk ki, viszont ezután lényeges eltérések következtek.
A nyolcadik hónapra azok, akik a szénhidrátmegvonással bajlódtak, 18 fontot visszahíztak, míg a "nagy reggelisek" testsúlya tovább csökkent, átlagosan 16.5 fonttal. Így ekkorra eredeti súlyuk 21%-át adták le, míg a szénhidrátmegvonók csak 4,5 %-ot.

Azok a nők, akik a nagy reggelit ették, nem szenvedtek napközben éhségérzettől. Daniela Jakubowitz szerint a siker titka ebben van, hiszen a nők napközben nem epedeznek édességért és nassolásért.
De ez nem minden! A "nagy reggeli" diéta mellett lehetőségünk van több gyümölcs elfogyasztására, egyáltalán, változatosabb étkezésre. Mindez segíti, hogy több rostot, vitamint vegyünk magunkhoz. A rostokról persze tudjuk, hogy hosszabb ideig képesek telítettség érzést okozni.

A fenti eredmények megfontolandóak, de kombinálhatjuk még néhány okos diétás módszerrel. Például használhatjuk azokat a tapasztalatokat, amit a jó szénhidrátok és jó zsírok megválasztásán alapuló diéták javasolnak.

Hírek

 • Zsircsökkentés
  2011-02-13 14:55:30

  A zsírpárnáinkat leépítő diétával kapcsolatos felfogásunk és érzelmeink két véglet közt csaponganak. Egyfelől mindenki keresi azt a módszert, amivel gond és erőfeszítés nélkül leépítheti a nem kívánt felesleget a dereka vagy épp csípővonala körül, másfelől a legtöbbünknek egy önsanyargatással és éhezéssel kikövezett utat jelent. A szélsőségek azonban, mint ahogy semmi másban így itt sem állják meg helyüket.

  Bár nagyon sokan örülnének, ha idő és energiaráfordítás nélkül le lehetne fogyni, azonban sajnos ha így lenne nem lennének elhízott emberek a világon...márpedig vannak és szép lassan, de döntően ilyenekké válik társadalmunk. Nincsenek csoda diéták, kapszulák, módszerek, gépek amelyek teljesen levennék ezt a terhet a vállunkról. A mozgás, a napi étrend összeállítása, nyersanyagok beszerzése, az elkészítés, az edzés mind energiát, figyelmet és időt igényelnek.

   

 • zöld tea, teacserje,
  2011-02-08 22:27:12

  Számos tanulmány és kutatás szerint a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok, koffeinnel kombinálva hatékonyan ,,égetik´´ a zsírt valamint megelőzhető vele az elhízás kialakulása.

Szavazás

Mi hizlal jobban egy alma vagy egy szelet csirke mell?
csirke
alma
Asztali nézet