Fitness,Étrendkiegészítés es Testépités

Az egészséges életmod nem kerül semmibe,de ha nem tartod be akkor hosszú távon az életedbe is kerülhet.

MENÜ

Aminosavak

Húsz olyan (L formájú) aminosav van amik szükségesek a proteinek felépítéséhez. Az aminosavakat két csoportra oszthatjuk: eszenciális és nem-eszenciális (létfontosságú és nem létfontosságú) aminosavak. Az eszenciális aminosavak száma pontosan 11. A következő táblázatban összefoglaltuk az esszenciális (a *-gal jelöltek a szétágazú szénláncú, ún. BCAA aminosavak, melyek különösen nagy szerepet játszanak az izomépítésben) és a leggyakoribb nem esszenciális aminosavakat:

Esszenciális aminosavak Nem esszenciális aminosavak
 • L-leucin *
 • L-izoleucin *
 • L-valin *
 • L-hisztidin
 • L-lizin
 • L-metionin
 • L-cisztein
 • L-fenilalanin
 • L-tirozin
 • L-treonin
 • L-triptofán
 • arginin
 • alanin
 • aszparaginsav
 • glutaminsav
 • glicin
 • prolin
 • szerin
 • aszparagin
 • és glutamin

Az eszenciális aminosavakat táplálkozással kell bevinni a szervezetbe, mert a szervezet nem képes (vagy nem megfelelő mennyiségben) azokat előállítani. Ezzel szemben a nem esszenciális aminosavakat a szervezetünk szintetizálni képes, elsősorban az esszenciális aminosavakból. Az esszenciális aminosavak nélkül nem lehet élni.

Az aminosav készítmények kizárólag tiszta formában tartalmazzák az anabolikus hatású di-peptid, tri-peptid és kötött láncú aminosavakat, amelyek fontos szerepet játszanak a nagy izomtömegek kidolgozásában és a testzsír százalék alacsony szinten tartásában. Az aminosavak jelentős szerepet játszanak a szervezet nitrogén egyensúlyának fenntartásában. A pozitív nitrogénegyensúly elősegíti az izmok gyors regenerálódását az edzési gyakoriság és intenzitás növelésekor. Az izom növekedésének szempontjából a nitrogén egyensúlynak döntő szerepe van. Az aminosavak elősegítik az erő gyors regenerálódását, az oxigén ellátás javítását és az anyagcsere felgyorsítását a testzsír hatékonyabb elégetése érdekében.

Ime pár oly Aminosav amit ajánlani tudok:

 

s1107033822.jpg

Speciális aminosav - zsírégető és energizáló hatással

A tirozin különösen erős energizáló és másodlagos zsírégető, valamint anti-katabolikus tulajdonságokkal is rendelkező aminosav. Az utóbbi évek kutatásai minden kétséget kizáróan igazolták, hogy a fizikai terhelés (edzés) jelentős mértékben csökkenti az idegingerület átvivő anyagok (neurotranszmitterek) szintjét az agyban. Miután ezek a transzmitterek felelősek az izmok hatékony munkájáért, és a koncentrálóképesség fenntartásáért, illetve a jó hangulat, és a motiváció megfelelő szintjéért, állandó magas szinten tartásuk egy sportoló szempontjából elengedhetetlen. A tirozin energizáló aminosav szedésével a neurotranszmitterek lecsökkent szintje helyreállítható, és azonnali teljesítménynövekedés következik be. 2-3 gramm hatása kb. 50 mg efedrinének felel meg a káros mellékhatások, azaz idegesség, álmatlanság, szívpanaszok nélkül. Természetesen a tirozin NEM doppingszer. A tirozinnak különösen fontos szerepe van olyan esetekben, amikor fáradtnak érzed magad, nincs kedved lemenni edzeni, vagy fejlődésed megtorpan és az edzésintenzitás növelése már nem érhető el a hagyományos trükkök segítségével. Ilyen esetben az idegrendszer tirozinnal történő stimulálásával felgyorsíthatod szervezeted regenerálódását, és az erő illetve a teljesítmény növelése utján javíthatod edzéseid hatékonyságát.

Mi az amit a TYROSINE szedésével elérhetsz?

 • Azonnali teljesítménynövekedés
 • Szedésével a fáradtság, stressz kiválóan elmúlasztható -Nagyobb edzéskedv és edzésintenzitás, alcsonyabb kortisolszint

Adagolás

Célszerű naponta 1-1 grammot reggel felkelés után és edzés előtt fél órával bevenni, vagy két grammot közvetlenül edzés előtt egyszerre elfogyasztani (2 gramm = 4 kapszula, mivel 1 kapzula 500 mg-os).

Scitec Nutrition Tyrosine
Összetétel:
Egy adag mérete: 2 kapszula
Adagok Száma: 50
Adagonként tartalmaz DV %
Tyrosine 1000 mg

 

s1222946905.jpg

Full Amino Mass

Nyílt (szabad inkább - a shop.builder szerkesztői megjegyzése) aminosavak kristály alakban Arginin, Ornithin, Glutamin, Glycin és Alpha-lipon sav optimális arányban, maximális anabolikus hatás a regenerálódás fázisában.

Hatása: növekedési hormon (STH) serkentő NO termelődést segíti. Anabolikus hatás – izomtömegnövelőRegenerálódást gyorsító folyamat.

 • nyílt kristályos aminosav formula
 • hozzáadott B2 és B6 vitaminnal, alpha-lipoic a jobb aminosav-szállításért

Ajánlott bevitel:

3–4 kapszula edzés után, 3–4 kapszula lefekvés előtt.

 

s1173973437.jpg

AMINO ST 5300

Aminosav tabletták a tiszta izomtömegért

Az AMINO 5300 tabletták rendkívül magas aminosav tartalommal bírnak, ami egyedülállóan jó ár-érték arányt biztosít. A lactalbuminból előállított, magas lactacid tartalommal bíró, esszenciális aminosavakat tartalmaz ezáltal "tökéletes fehérjének" tartják. Magas glutamin tartalma fontos szerepet játszik az izomépítésben és izomregenerációban. Elősegíti az izomtömeg és erőnlét növekedést, megelőzi az izomtömeg lebomlását, megyet a nagy intenzitású edzés okozhatna.

Az AMINO 5300 segítségével az étrendünket kiegészíthetjük megfelelő mennyiségű glutaminnal. A kutatások kimutatták, hogy az elágazó láncú aminosavak BCAA hiánya a test növekvő fizikai megterhelése mellett az izomszövetek feléléséhez vezethet, mert a szervezet igyekszik kielégíteni nitrogénszükségleteit. A BCAA többek közt segíti a zsír sejtekbe szállítását, melyek energiát termelnek, valamint stimulálja az agyalapi mirigyet a növekedési hormon kiválasztására. Ezen kívül mobilizálja a zsírszövet zsírsavait, ezzel ellátja a testet nitrogénnel és csökkenti annak zsírtartalmát.

Egyéb összetevők: Terra alba, magnesium stearate, stearic acid.

Adagolás: A testsúly függvényében javasolt dózist naponta háromszor kell bevenni.
50 kg-ig 2 tabletta
50 kg - 100 kg 3 tabletta
100 kg felett 4 tabletta

Szedési időzítés:

 • edzés előtt (10-30 perccel)
 • edzés után (közvetlenül)
 • bármikor, amikor eltelik 2 óra és nem tudtad megenni a fehérjés ételedet
 • este lefekvés előtt
 • IGEN, pihenőnapokon is
BioTech USA Amino ST 5300
Összetétel:
Egy adag mérete: 8 tabletta
Adagok Száma: 15/44
Adagonként tartalmaz DV %
Essential Aminos
Isoleucine 803 mg
Leucine 1727 mg
Valine 744 mg
Methionine 850 mg
Lysine 1387 mg
Pehnylalanine 533 mg
Threonine 731 mg
Tryptophan 30 mg
Histidine 237 mg
Non-Essential Aminos
Alanine 889 mg
Aspartic Acid 1412 mg
Cystine 444 mg
Glycine 262 mg
Glutamic Acid 2311 mg
Arginine 450 mg
Proline 644 mg
Serine 575 mg
Tyrosine 612 mg

 

s1234795628.jpg

BIOTECH MEGA BCAA PLUS

A Mega BCAA Plus 100% gyógyszerészeti tisztaságú, mely szabad aminosavakat tartalmaz.

Az elágazó szénláncú aminosavak kiemelkedően fontosak:

 • fenntartják a pozitív nitrogénegyensúlyt
 • megóvják az izomzatot a kalóriaszegény táplálkozás során
 • növelik az izomenergiát az edzés alatt

Kutatások eredményei kimutatták, hogy az aminosav hiány a fokozott fizikai megterhelés alatt az izomszövet lebontásához vezet (katabolizmus) mivel szervezetünk a lebontott izomsejtekből nyeri a szükséges többletenergiát.

A szabad aminosav további fontos szerepe, hogy stimulálja az agyalapi mirigyet, ezáltal serkenti a növekedési hormon kiválasztását, elősegítve ezzel a zsírmentes testtömeg építést.

A Biotech munkatársainak kutatása alapján kifejlesztett Mega BCAA Plus aminosav készítmény szabad aminosav működésével hozzájárul a szervezet pozitív nitrogénegyensúlyának (anabolikus folyamatok) fenntartásához.

Ajánlott Fogyasztás: naponta 3 tabletta:

 • 2 tablettát 60 perccel edzés előtt,
 • 1 tablettát közvetlen edzés után.
BioTech Mega BCAA Plus
Összetétel:
Egy adag mérete: 3 tabletta
Adagok Száma: 33
Adagonként tartalmaz DV %
Isoleucine 905 mg
Leucine 570 mg
Valine 530 mg

Hírek

 • Zsircsökkentés
  2011-02-13 14:55:30

  A zsírpárnáinkat leépítő diétával kapcsolatos felfogásunk és érzelmeink két véglet közt csaponganak. Egyfelől mindenki keresi azt a módszert, amivel gond és erőfeszítés nélkül leépítheti a nem kívánt felesleget a dereka vagy épp csípővonala körül, másfelől a legtöbbünknek egy önsanyargatással és éhezéssel kikövezett utat jelent. A szélsőségek azonban, mint ahogy semmi másban így itt sem állják meg helyüket.

  Bár nagyon sokan örülnének, ha idő és energiaráfordítás nélkül le lehetne fogyni, azonban sajnos ha így lenne nem lennének elhízott emberek a világon...márpedig vannak és szép lassan, de döntően ilyenekké válik társadalmunk. Nincsenek csoda diéták, kapszulák, módszerek, gépek amelyek teljesen levennék ezt a terhet a vállunkról. A mozgás, a napi étrend összeállítása, nyersanyagok beszerzése, az elkészítés, az edzés mind energiát, figyelmet és időt igényelnek.

   

 • zöld tea, teacserje,
  2011-02-08 22:27:12

  Számos tanulmány és kutatás szerint a zöld teában (Camellia sinensis) található polifenolok, koffeinnel kombinálva hatékonyan ,,égetik´´ a zsírt valamint megelőzhető vele az elhízás kialakulása.

Szavazás

Mi hizlal jobban egy alma vagy egy szelet csirke mell?
csirke
alma
Asztali nézet